‘Eén op vijf bedrijven door tweede lockdown in financieel zeer zwaar weer’

Print
‘Eén op vijf bedrijven door tweede lockdown in financieel zeer zwaar weer’

Afbeelding: ANP

Bijna een op de vijf ondernemers geeft aan door de tweede lockdown in een „hele zware” financiële situatie te zitten. „Dat betekent dat ze op het randje staan”, heeft Ronald Kleverlaan, voorzitter van de Stichting MKB Financiering, gezegd tegen BNR Nieuwsradio. Dan gaat het om bedrijven in de horeca, de evenementensector, maar ook kleine winkeliers.

BNR bevroeg Kleverlaan naar aanleiding van een ondernemersenquête die zijn stichting samen met ondernemersvereniging ONL uitvoerde. Daaruit bleek dat ruim een kwart van alle bedrijven in acute geldproblemen verkeert sinds de tweede lockdown. Leverancier van bedrijfsinformatie Graydon becijferde daarnaast voor BNR dat ongeveer twee derde van de bedrijven financieel zwak is.

Tegelijkertijd wil bijna de helft van de bedrijven weer investeren, kwam naar voren uit de enquête. Dat zijn ondernemers die zich volgens Kleverlaan goed hebben voorbereid op de tweede lockdown, door bijvoorbeeld te kijken naar online samenwerken en digitaliseren. „Zij geven aan dat zij nu al investeren in groei en dat in 2021 ook zeker willen gaan doen”, aldus Kleverlaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu