Trainer Van Dijk bij Limburgia herenigd met technisch directeur Vrede

Print
Trainer Van Dijk bij Limburgia herenigd met technisch directeur Vrede

Jan van Dijk. Afbeelding: Luc Lodder

Brunssum -

Jan van Dijk wordt de nieuwe trainer van BSV Limburgia. De oud-voetballer en oud-coach van Roda JC, VVV, Helmond Sport en FC Groningen heeft een contract getekend voor de komende twee seizoenen.

Na vier jaar als trainer bij Chevremont actief te zijn geweest, was hij, zoals hij aangaf, ‘toe aan een nieuwe uitdaging’. Die hoopt hij in Brunssum te vinden.

BSV Limburgia promoveerde na het seizoen 2018-2019 naar de eerste klasse, maar kon zich door corona niet echt als een eersteklasser ontwikkelen. Het vorige seizoen werd afgelopen maart afgebroken; in deze bizarre en eveneens afgebroken voetbaljaargang heeft de ploeg slechts één competitieduel gespeeld.

Van Dijks uiteindelijke doel is om BSV Limburgia een stabiele eersteklasser te laten worden. De laatste jaren waren trainers voor maximaal één jaar actief in Brunssum. Van Dijk: „Vandaar ook, dat ik voor twee jaar heb getekend. Uiteraard heb je de ambitie om hogerop te gaan, maar dat komt pas op termijn aan de orde.” Saillant detail is dat Van Dijk bij BSV Limburgia wordt herenigd met technisch directeur Regillio Vrede. „Toch wel raar, bij Roda JC was ik zijn baas, hier bij BSV Limburgia wordt hij mijn baas. Maar we hebben een heel goed gesprek gehad. ”

Van Dijk volgt bij BSV Limburgia Pedro Ricksen op, die bij De Ster in Stein aan de slag gaat.

Lees ook: Pedro Ricksen na paar maanden alweer weg bij BSV Limburgia

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu