Geruzie met bovenburen ten einde nu Roermondse sportschool nieuwe locatie heeft gevonden

Print
Geruzie met bovenburen ten einde nu Roermondse sportschool nieuwe locatie heeft gevonden

De sportschool met daarboven de appartementen. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Roermondse sportschool die overhoop lag met de bovenburen vanwege geluidsoverlast is verhuisd naar een nieuwe locatie aan de rand van de stad: Westhoven, in de buurt van de sportvelden in Maasniel.

Het filiaal van sportschoolketen Personal Fitness was gevestigd op de begane grond, onder appartementencomplex Zwartbroekpoort in het centrum van Roermond. Bewoners klaagden over geschreeuw en gerammel van apparaten.

Lees ook: Roermondse sportschool en bewoners houden het niet meer met elkaar uit: ‘Elke dag worden we helemaal gek van het geluid’

Ondanks meerdere pogingen om tot een oplossing te komen, onder meer buurtbemiddeling werd ingeschakeld, kwamen de partijen niet nader tot elkaar. Ook geluiddempende maatregelen van het fitnesscentrum konden de overlast niet wegnemen.

Sportschoolmanager Harry Raaijmakers liet eerder optekenen het geklaag beu te zijn. „We zijn er helemaal klaar mee en hebben besloten om te vertrekken.” Een nieuwe locatie is nu dus gevonden in een pand aan de Westhoven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu