Apple verwijdert 39.000 spellen uit Chinese appstore

Print
Apple verwijdert 39.000 spellen uit Chinese appstore

Afbeelding: EPA

Apple heeft donderdag 39.000 games verwijderd uit zijn Chinese appstore vanwege een deadline voor game-ontwikkelaars om een vergunning te regelen bij de Chinese autoriteiten. Die vergunning was nodig om gebruikers aankopen in de app te laten doen.

Donderdag liep de deadline af die Apple had voor ontwikkelaars om een vergunning te overhandigen van de overheid. Oorspronkelijk lag die deadline op eind juni, maar deze werd verlengd. Veel games wisten dus geen vergunning te verkrijgen en werden daarom verwijderd door Apple. Het zou onder meer gaan om het actiespel Assassin’s Creed: Identity en basketbalgame NBA 2K20. Marktonderzoeker Qimai zegt dat slechts 74 van de top 1500 betaalde games door de zuivering van Apple zijn gekomen.

Eerder dit jaar werden ook al veel games verwijderd uit de appstore van Apple in China. De appstore van Android voldoet al langer aan de eisen van de Chinese overheid die steeds strenger optreedt rond spelletjes. China is ’s werelds grootste markt voor mobiele games.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu