Belgische politie gaat strenger controleren aan de grens

Print
Belgische politie gaat strenger controleren aan de grens

Afbeelding: ANP

De Belgische politie gaat in het nieuwe jaar nog strenger toezien op naleving van de regels die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen.

Reizigers die uit het buitenland komen, krijgen volgens de federale politie te maken met systematische controles.

De wegpolitie, spoorwegpolitie en luchtvaartpolitie voeren nu ook al controles uit, maar gaan die vanaf vrijdag aanscherpen. Er komen willekeurige controles op wegen aan de grens en op stations waar internationale treinen stoppen. Ook zal extra worden gecontroleerd op vliegvelden.

Buitenlanders die naar België reizen, moeten al sinds 25 december een negatieve coronatest kunnen tonen. Ook Belgen krijgen te maken met strengere maatregelen als ze uit het buitenland komen. Zij moeten vanaf donderdag verplicht in quarantaine als ze meer dan twee dagen in een zogeheten rode zone zijn geweest. Ze moeten dan ook twee keer worden getest op corona: op dag één en dag zeven na hun terugkeer.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu