Glasvezel geraakt: Ziggo-klanten in Stein, Beek en Valkenburg tijdens jaarwisseling zonder tv en internet

De plek op de Koolweg waar de glasvezelkabel werd geraakt. © Ziggo

Valkenburg/Beek/Stein -

Inwoners van Valkenburg, Beek en Stein die internet, tv en telefoon van Ziggo hebben, konden oudejaarsavond geen gebruikmaken van die diensten. Tijdens werkzaamheden om een stroomstoring te verhelpen, is een glasvezelkabel geraakt en beschadigd.

Nick Bruls

Dat gebeurde woensdagavond op de Koolweg in Elsloo. Donderdag is Ziggo bezig met de reparatie, die complexer blijkt dan aanvankelijk gedacht. ‘Bij nader onderzoek blijkt dat het om twee breuken in een glasvezel gaat. De schade blijkt groter en ingewikkelder. Het gaat waarschijnlijk tot in de vroege ochtend van vrijdag duren tot alles is opgelost.’

Ziggo zegt het te betreuren dat hun klanten uitgerekend op oudejaarsdag geen gebruik konden maken van de diensten. Tegen elf uur ’s avonds meldde het bedrijf dat de glasvezelkabel was gerepareerd en dat de meeste abonnees weer konden bellen, internetten en televisiekijken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal