Glasvezel geraakt: Ziggo-klanten in Stein, Beek en Valkenburg tijdens jaarwisseling zonder tv en internet

Print
Glasvezel geraakt: Ziggo-klanten in Stein, Beek en Valkenburg tijdens jaarwisseling zonder tv en internet

De plek op de Koolweg waar de glasvezelkabel werd geraakt. Afbeelding: Ziggo

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Valkenburg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg -

Inwoners van Valkenburg, Beek en Stein die internet, tv en telefoon van Ziggo hebben, konden oudejaarsavond geen gebruikmaken van die diensten. Tijdens werkzaamheden om een stroomstoring te verhelpen, is een glasvezelkabel geraakt en beschadigd.

Dat gebeurde woensdagavond op de Koolweg in Elsloo. Donderdag is Ziggo bezig met de reparatie, die complexer blijkt dan aanvankelijk gedacht. ‘Bij nader onderzoek blijkt dat het om twee breuken in een glasvezel gaat. De schade blijkt groter en ingewikkelder. Het gaat waarschijnlijk tot in de vroege ochtend van vrijdag duren tot alles is opgelost.’

Ziggo zegt het te betreuren dat hun klanten uitgerekend op oudejaarsdag geen gebruik konden maken van de diensten. Tegen elf uur ’s avonds meldde het bedrijf dat de glasvezelkabel was gerepareerd en dat de meeste abonnees weer konden bellen, internetten en televisiekijken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen