Glasvezel geraakt: Ziggo-klanten in Stein, Beek en Valkenburg tijdens jaarwisseling zonder tv en internet

Print
Glasvezel geraakt: Ziggo-klanten in Stein, Beek en Valkenburg tijdens jaarwisseling zonder tv en internet

De plek op de Koolweg waar de glasvezelkabel werd geraakt. Afbeelding: Ziggo

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Valkenburg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg -

Inwoners van Valkenburg, Beek en Stein die internet, tv en telefoon van Ziggo hebben, konden oudejaarsavond geen gebruikmaken van die diensten. Tijdens werkzaamheden om een stroomstoring te verhelpen, is een glasvezelkabel geraakt en beschadigd.

Dat gebeurde woensdagavond op de Koolweg in Elsloo. Donderdag is Ziggo bezig met de reparatie, die complexer blijkt dan aanvankelijk gedacht. ‘Bij nader onderzoek blijkt dat het om twee breuken in een glasvezel gaat. De schade blijkt groter en ingewikkelder. Het gaat waarschijnlijk tot in de vroege ochtend van vrijdag duren tot alles is opgelost.’

Ziggo zegt het te betreuren dat hun klanten uitgerekend op oudejaarsdag geen gebruik konden maken van de diensten. Tegen elf uur ’s avonds meldde het bedrijf dat de glasvezelkabel was gerepareerd en dat de meeste abonnees weer konden bellen, internetten en televisiekijken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu