Geen geknal, maar geklingel: bisdom vraagt kerken klokken te luiden tijdens jaarwisseling

Print
Geen geknal, maar geklingel: bisdom vraagt kerken klokken te luiden tijdens jaarwisseling

Veel parochies in Limburg luiden tijdens de jaarwisseling de klokken. Afbeelding: Bisdom Roermond

Zuid-Limburg / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal -

Bisdom Roermond heeft alle parochies in Limburg uitgenodigd om op het moment van de jaarwisseling, dus klokslag 00.00 uur, de kerkklokken te luiden.

„In de Oudjaarsnacht wordt dit jaar geen vuurwerk afgestoken. Om de jaarwisseling toch niet helemaal geruisloos te laten passeren, nodigt het bisdom alle parochies in Limburg uit om klokken te laten luiden. Op die manier kan het nieuwe jaar feestelijk ingeluid worden”, luidt de motivatie van het bisdom.

Lees ook: Advies cultuurhistoricus: laat dit jaar vooral de champagnekurken knallen!

Er zijn plaatsen in Limburg waar het sowieso al gebruikelijk is om bij het begin van het nieuwe jaar de klok te laten luiden. „Bisschop Smeets nodigt alle andere parochies uit om dat voorbeeld dit jaar te volgen. De klokken mogen uiting geven aan het gebed van de gelovigen dat het nieuwe jaar veel heil en zegen en voor iedereen mag brengen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu