Lichtshow met ‘verlichtende boodschap’ voor inwoners gemeente Venlo

Print
Lichtshow met ‘verlichtende boodschap’ voor inwoners gemeente Venlo

De laserstralen vanaf het stadskantoor in Venlo. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Met een lasershow op het stadskantoor in Venlo en lichtshows in alle negen kernen wil de gemeente Venlo een verbinding maken met alle inwoners.

De lichtshows op oud- en nieuwjaarsavond trappen de onlinecampagne #VenloMienHert af, waar Sef Derkx een bijpassend gedicht voor schreef. De gemeente Venlo wil op deze manier een ‘verwarmende en verlichtende boodschap’ overbrengen aan alle inwoners. Ook ziet de gemeente het als een manier om toch wat ‘feestelijkheid op oudjaarsavond’ te brengen.

Klein gebaar

Met #VenloMienHert (Venlo mijn hart) wil de gemeente haar inwoners vragen aan elkaar te denken en elkaar een hart onder de riem te steken. ‘Met een klein gebaar kan iemand al geholpen worden’, aldus Venlo.

Omroep

Het gedicht dat voor de campagne is geschreven, wordt op nieuwjaarsdag om 17.30 uur voorgedragen op Omroep Venlo tijdens de nieuwjaarsuitzending. Daar is ook burgemeester Antoin Scholten bij. De lichtshows in alle stadsdelen zijn nog één keer te zien in de avond, op nieuwjaarsdag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu