Rob Pierik uit Brunssum volgt Jan van Dijk op als trainer van VV Chevremont

Print
Rob Pierik uit Brunssum volgt Jan van Dijk op als trainer van VV Chevremont

Rob Pierik. Afbeelding: Lucho Carreno

Brunssum / Kerkrade / Eygelshoven / Heerlen / Hoensbroek -

Rob Pierik (39) is komend seizoen trainer van eersteklasser VV Chevremont. De Brunssumer volgt in Kerkrade Jan van Dijk op, die de club na vier seizoenen verruilt voor klassegenoot BSV/Limburgia.

De keuze voor Rob Pierik, in het dagelijks leven docent – begeleider aan het VISTA college in Brunssum, is geen verrassing. Pierik, die voor één seizoen tekende met een optie voor een tweede seizoen, is oud-speler van de club en bezit over het vereiste UEFA-A diploma.

Pierik voetbalde met twee onderbrekingen (Limburgia en Germania Teveren) tien seizoenen bij EHC/Heuts in Hoensbroek. Daarna sloot de verdediger zijn carrière af met twee seizoenen VV Chevremont.

Medio 2015 startte de Brunssumer als trainer bij VV De Leeuw. Onder zijn leiding keerde die club na 30 jaar terug in de derde klasse.

Aansluitend volgde Pierik bij eersteklasser VV Schaesberg René Smeets op. Na een leegloop van spelers slaagde hij er niet in die club voor degradatie te behoeden. Corona dwarsboomde vorig seizoen het plan om VV Schaesberg linea recta terug naar de eerste klasse te brengen. Ook dit seizoen lijkt het virus weer roet in het eten te gooien.

Vorige maand maakte VV Schaesberg bekend na dit seizoen verder te gaan met Tim Zuidersma als hoofdtrainer. Oud-speler Zuidersma fungeerde vijf jaar als assistent-trainer en heeft inmiddels zijn UEFA B diploma.