Explosie bij Poolse supermarkt in Tilburg

Print
Explosie bij Poolse supermarkt in Tilburg

Afbeelding: Maricmedia/TMG

In Tilburg is in de nacht van zondag op maandag een explosief afgegaan bij een Poolse supermarkt aan het Paletplein, meldt de politie. Voor zover bekend is, zijn er geen gewonden.

De winkel is van binnen „helemaal verwoest” door de brand die na de explosie uitbrak, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Ook zijn er in een nabijgelegen flat ruiten van bergingen gesneuveld. De toedracht van de ontploffing wordt onderzocht, laat de politie weten.

Lees ook: Politie houdt Poolse supermarkt in Weert in het oog na explosies bij andere filialen

De supermarkt in kwestie draagt niet de naam Biedronka, zegt de woordvoerder van de veiligheidsregio. Begin december werden drie Poolse supermarkten met die naam in Heeswijk-Dinther (Brabant), Aalsmeer en Beverwijk in korte tijd getroffen door een explosie. In Beverwijk ging het om twee explosies binnen een week. De winkels zijn geen onderdeel van een keten, maar dragen alleen dezelfde Poolse naam.

De hulpdiensten zijn ter plaatse op het Paletplein en specialisten van de politie doen onderzoek. Ook is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. De explosie vond rond 03.00 uur plaats. De winkel staat in een los gebouw bij een winkelcentrum. „In het winkelcentrum is niet zo veel schade”, stelt de veiligheidsregio. „Het gebouwtje zelf is flink geraakt. Het is een grote klap geweest.”

De politie is op zoek naar getuigen. „Er wordt nu uitgezocht of de eigenaar van deze supermarkt iets te maken heeft met die drie andere”, aldus de veiligheidsregio.