Geen duidelijk beeld over arbeidsmigranten in gemeente Heerlen

Geen duidelijk beeld over arbeidsmigranten in gemeente Heerlen

Bij de huisvesting van arbeidsmigranten komen veel misstanden voor, constateerde een landelijk aanjaagteam onder leiding van Emile Roemer. Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek -

Heerlen heeft geen concrete cijfers over het aantal arbeidsmigranten dat in de gemeente woont of werkt.

De SP had hierom gevraagd. Het college laat weten dat er alleen Limburgse cijfers voorhanden zijn. De registratie blijkt in heel Nederland niet waterdicht, constateerde een landelijk aanjaagteam onder leiding van Emile Roemer. Vaak blijken arbeidsmigranten voor onderdak afhankelijk van hun werkgever, waarbij uitbuiting op de loer ligt. De gemeente heeft geen duidelijke aanwijzingen dat dit ook in Heerlense buurten gebeurt. Maar als misstanden aan het licht komen, zegt het college niet te schromen over te gaan tot sluiting van de woning.

Vragen over overlast door huisvesting van arbeidsmigranten in Hoensbroek en Meezenbroek kan het college op dit moment nog niet beantwoorden. Het stadsbestuur is bezig met een plan van aanpak voor overlast bij kamerverhuur. Bij concrete meldingen over arbeidsmigranten, worden deze in de totaalaanpak meegenomen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen