Deelnemers Big Brother moeten duim opsteken als ze met elkaar naar bed willen

Print

Binnenkijken: zo megaluxe is Big Brother-huis. Video: De Telegraaf

Als de kandidaten van het nieuwe seizoen van Big Brother met elkaar naar bed willen, moeten ze eerst hun duim opsteken naar een van de camera’s. Dit om te verzekeren dat beide kandidaten ermee instemmen.

„Dat is één van de regels”, vertelt gedelegeerd producent Jeroen Compeer aan De Volkskrant.

Deelneemster verkracht

Bij de Spaanse editie van Big Brother is hoogstwaarschijnlijk een deelneemster verkracht door een andere kandidaat. „Uiteindelijk is dat een rechtszaak geworden”, aldus Compeer. „Mede daarom hebben ze vorig jaar bij Big Brother in Zweden besloten: als je seks wil hebben: eerst duimen omhoog naar de camera. Dat hebben wij overgenomen. Het staat duidelijk in ons regelboek, dat we met iedereen hebben besproken.”

Lees ook: De revival van Big Brother: dit is het nieuwe huis met zijn acht bewoners

Ophef om seksscène

Vorig jaar was er nog ophef om een seksscène in een ander realityprogramma van RTL, De Villa, nadat Tim Hofman daar in zijn programma #Boos aandacht aan besteedde. Een deelneemster, die onherkenbaar in beeld wilde komen, werd in het datingprogramma door een mannelijke kandidaat betast terwijl ze in beschonken toestand op bed lag. De uitzendingen werden daarop per direct stopgezet en ook Temptation Island werd opgeschort. Twee medewerkers die volgens RTL-directeur Peter van der Vorst hadden moeten ingrijpen, werden op non-actief gesteld en er volgde een extern onderzoek.

Start Big Brother

Het nieuwe seizoen van Big Brother start maandagavond om 20.30 uur bij RTL 4, RTL 5, Videoland en VIER (België).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen