Dier van de week: Porky

Print
Dier van de week: Porky

Porky. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein / Maarheeze / Soerendonk / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Porky aan de beurt, een kortharige, dwergteckel van ongeveer 8 jaar.

Hoe komt het dat Porky in het asiel terecht is gekomen?

„Soms gebeurt het dat een baas, ondanks alle beste bedoelingen, niet in staat is om een heel hondenleven voor een hond te zorgen. Als de ouderdomsklachten het je onmogelijk maken om voor je huisdier te zorgen, is er geen andere oplossing dan op zoek te gaan naar een nieuw thuis.”

Kun je iets vertellen over het karakter van Porky?

„Omdat Porky veel alleen is geweest, heeft hij moeite te begrijpen wat zijn plaats in de rangorde is. Hierdoor kan hij op momenten dat hij het anders wil dan zijn baas heel dominant proberen om zijn baas te corrigeren, waarbij hij zelfs bereid is te bijten. Omdat hij de laatste tijd niet verder dan de tuin kwam en de meeste teckels sowieso niet van slecht weer houden, begrijp je dat hij niet erg van wandelen houdt.”

Waar zou Porky zich het beste op zijn plaats voelen?

„Hij heeft een baas nodig die het aandurft om hem weer te leren om commando’s en correcties te accepteren. Het zou leuk zijn als hij weer een beetje plezier gaat beleven aan de actieve dingen in het leven, zoals wandelen en spelen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →