Sligro ziet omzet met half miljard euro dalen door corona

Print
Sligro ziet omzet met half miljard euro dalen door corona

Afbeelding: ANP

Groothandelsketen Sligro heeft afgelopen jaar haast een vijfde minder omzet gedraaid door het coronavirus. Vooral de sluiting van veel horecazaken tijdens delen van het jaar zat het concern dwars, zo was al eerder duidelijk geworden. In het laatste kwartaal van 2020, toen de huidige lockdown begon, lag de omzet bijna een derde lager.

Sinds de laatste lockdown zijn consumenten, die in eerdere periodes tijdelijk bij de groothandels hun aankopen mochten doen, ook niet meer welkom. Bovendien moesten ook de restaurants van hotels dicht.

De totale omzet van Sligro bedroeg ruim 1,9 miljard euro. In 2019 kwam er nog net geen 2,4 miljard euro binnen bij Sligro, dat merkte dat de omzet in België wat harder terugliep dan in Nederland. Op de Belgische markt is Sligro echter een veel kleinere speler.

De omzetcijfers van Sligro zijn wel beter dan waar analisten in doorsnee op hadden gerekend. Zij gingen uit van opbrengsten iets onder de 1,9 miljard euro. Later deze maand komt Sligro met de volledige jaarcijfers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu