Lagere kosten verenigingen mogelijk dankzij programma ‘Verantwoord Verduurzamen’

Print
Lagere kosten verenigingen mogelijk dankzij programma ‘Verantwoord Verduurzamen’

Afbeelding: ANP XTRA

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen -

Energieverbruik is een van de grootste kostenposten voor verenigingen. Door accommodaties verantwoord te verduurzamen kunnen deze kosten eenvoudig worden verlaagd, aldus de Provincie Limburg, die in dit kader wijst op het programma ‘Verantwoord Verduurzamen’.

Het programma ‘Verantwoord Verduurzamen’ is sinds april 2020 onderdeel van het begeleidingstraject van NOC*NSF. In 2020 heeft al een aantal Limburgse sportaccommodaties gebruikgemaakt van de lening van de Provincie Limburg om duurzaamheidsmaatregelen te financieren. Huis voor de Sport Limburg kan sportverenigingen tot 1 juli 2021 een duurzaamheidsvoucher aanbieden. Met die voucher wordt de vereniging gratis begeleid bij het verduurzamen van de sportaccommodatie.

Onderdelen

De begeleiding bestaat uit de volgende onderdelen: maken van een energiescan, verwerken van de resultaten van de energiescan in een rapport, maken van een plan van aanpak inclusief financieringsvoorstel, begeleiding bij offertetrajecten, ondersteuning bij de realisatie van de gekozen maatregelen en monitoren van het resultaat van de genomen duurzaamheidsmaatregelen.

Kijk voor meer informatie op www.hvdsl.nl/verantwoord-verduurzamen

Lees ook: Opinie: Groene vergezichten volstaan niet, het is tijd voor een meer wetenschappelijke benadering van de energietransitie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →