Brandstichting en ontploffing in Heerlense woonwijk op camerabeelden vastgelegd

Print

SPEURMEE 042 Brandstichting Heerlen. Video: Politie Eenheid Limburg

Heerlen / Hoensbroek -

Zondagnacht 3 januari werd rond vier uur een auto in brand gestoken op de Rubensstraat in Heerlen. Op camerabeelden die de politie woensdag heeft vrijgegeven, is te zien dat een persoon meerdere malen iets bij de zwarte Volkswagen Touareg ontsteekt.

Na een aantal pogingen lukt dat, wat een ontploffing teweeg brengt. Dat gebeurt op dusdanig heftige wijze dat het aannemelijk is dat de verdachte daarbij verwondingen opliep. Dit alles speelt zich af op slechts enkele meters afstand van een naastgelegen woning en daarmee had deze brandstichting veel erger kunnen aflopen.

De verdachte is niet goed herkenbaar op de beelden. Echter kan het volgens de politie haast niet anders dan dat de verdachte brandwonden heeft opgelopen bij dit incident. De politie hoopt dan ook op tips van mensen die vanwege de brandwonden een vermoeden hebben wie verantwoordelijk zou kunnen zijn voor deze brandstichting.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →