Een alternatieve Kerkraadse Vasteloavondstsiedónk D’r Wauwel in coronatijd

Print
Een alternatieve Kerkraadse Vasteloavondstsiedónk D’r Wauwel in coronatijd

De vasteloavendstsiedónk D’r Wauwel van 2021. Afbeelding: Dialectvereniging D’r Wauwel

Kerkrade / Eygelshoven -

Dialectvereniging D’r Wauwel uit Kerkrade wilde de 40-jarige traditie van het uitbrengen van hun Vasteloavondstsiedónk D’r Wauwel niet onderbreken vanwege de coronacrisis. Betrokkenen hebben daarom hun krachten gebundeld en een alternatieve krant samengesteld.

Leden van D’r Wauwel, enkele gastschrijvers, Arnographics en d’r Vasteloavends Verain Kirchroa West (VVKW) hebben de Vasteloavendstsiedónk D’r Wauwel samen gemaakt. De krant verschijnt niet in traditionele vorm. Dat wil zeggen: er staat geen programma’s en advertenties in. Daarvoor in de plaats is er groot aanbod aan humor. „Een literaire poging om het maatschappelijk en menselijk leed iets te verzachten in deze onwezenlijke periode”, aldus het bestuur van D’r Wauwel.

De betrokken partijen hebben er bewust voor gekozen om dit jaar hun vaste adverteerders niet ‘lastig te vallen’. Wel zijn hun namen opgenomen in de uitgave, als bedankje voor de steun die de adverteerders de afgelopen jaren hebben gegeven.

De Vasteloavondstsiedónk D’r Wauwel wordt in de eerste twee weken van januari aangeboden aan de burgemeester en inwoners van Kerkrade.