‘Brieven aan de Hemel’ van Zorba Huisman genomineerd door het Limburg Film Festival

Print
‘Brieven aan de Hemel’ van Zorba Huisman genomineerd door het Limburg Film Festival

Zorba Huisman aan het werk voor haar film ‘Brieven aan de Hemel’. Afbeelding: Zorba Huisman

Heerlen / Hoensbroek -

De documentaire ‘Brieven aan de Hemel’, geregisseerd door de Heerlense Zorba Huisman, is genomineerd door het Limburg Film Festival in de categorie korte film.

Brieven aan de Hemel is een film over het opgroeien met vader Aad de Haas, een markant kunstenaar. Huisman, de kleindochter van De Haas, interviewde voor de documentaire haar moeder, tantes en ooms.

De film werd eerder uitgezonden via NPOdoc en is zodra Schunck weer opent te zien in de overzichtstentoonstelling ‘Tegendraads’, ter ere van de 100e verjaardag van Aad de Haas.

Op zondag 17 januari om 17.00 uur maakt de jury van het Limburg Film Festival de prijswinnaars bekend. Dit wordt live uitgezonden op L1 TV.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen