Matthijs van Nieuwkerk heeft corona

Print
Matthijs van Nieuwkerk heeft corona

Afbeelding: ANP/HH

Presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft corona opgelopen. Matthijs gaat door gaat daarom niet door zaterdagavond, zo bevestigt omroep BnnVara.

„Matthijs heeft lichte coronaverschijnselen en blijft met inachtneming van de GGD-richtlijnen in thuisquarantaine”, laat de omroep weten. „Hij en de redactie werken vanuit huis en hopen snel weer een uitzending te kunnen maken.”

Het is niet de eerste keer dat corona Van Nieuwkerk in de wielen rijdt. In het voorjaar van 2020 zou hij groots afscheid nemen van De wereld draait door. Omdat het studiopubliek naar huis werd gestuurd, ging dat niet door.

Voor zijn nieuwe programma had hij in eerste instantie een ‘televisie-arena’ met meer dan vierhonderd man publiek in gedachten. Door de intrede van een tweede golf ging ook dat plan in de prullenbak.

Matthijs gaat door ging op oudejaarsavond van start met ruim een miljoen kijkers. De herhaling, net na middernacht, werd door bijna een miljoen mensen bekeken.

Dit weekend had hij moeten debuteren als zaterdagavondshow. Nu Van Nieuwkerk en zijn redactie thuis zitten, zet NPO1 een extra aflevering van Nieuwe boeren in. Dat ging donderdagavond veelbelovend van start met 984.000 kijkers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen