Matthijs van Nieuwkerk heeft corona

Print
Matthijs van Nieuwkerk heeft corona

Afbeelding: ANP/HH

Presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft corona opgelopen. Matthijs gaat door gaat daarom niet door zaterdagavond, zo bevestigt omroep BnnVara.

„Matthijs heeft lichte coronaverschijnselen en blijft met inachtneming van de GGD-richtlijnen in thuisquarantaine”, laat de omroep weten. „Hij en de redactie werken vanuit huis en hopen snel weer een uitzending te kunnen maken.”

Het is niet de eerste keer dat corona Van Nieuwkerk in de wielen rijdt. In het voorjaar van 2020 zou hij groots afscheid nemen van De wereld draait door. Omdat het studiopubliek naar huis werd gestuurd, ging dat niet door.

Voor zijn nieuwe programma had hij in eerste instantie een ‘televisie-arena’ met meer dan vierhonderd man publiek in gedachten. Door de intrede van een tweede golf ging ook dat plan in de prullenbak.

Matthijs gaat door ging op oudejaarsavond van start met ruim een miljoen kijkers. De herhaling, net na middernacht, werd door bijna een miljoen mensen bekeken.

Dit weekend had hij moeten debuteren als zaterdagavondshow. Nu Van Nieuwkerk en zijn redactie thuis zitten, zet NPO1 een extra aflevering van Nieuwe boeren in. Dat ging donderdagavond veelbelovend van start met 984.000 kijkers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →