Verdediger Tirpan (27) definitief naar Fortuna Sittard

Print
Verdediger Tirpan (27) definitief naar Fortuna Sittard

Afbeelding: Anadolu Agency via Getty Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard heeft zijn eerste versterking van deze winter binnen. Mickaël Tirpan wordt per direct gehuurd van Kasimpasa, uitkomend in de hoogste Turkse liga.

De 27-jarige Belgische verdediger, met Turkse roots, maakte vorig seizoen de overstap van Lokeren naar Kasimpasa. Daar groeide hij al snel uit tot een vaste waarde. Tirpan wilde graag terug naar richting België, omdat zijn vrouw kampt met de ziekte MS, zo vertelde hij onlangs tegen Het Nieuwsblad. Hij gaat in Sittard spelen met rugnummer 25. ,,Ik ben blij als ik maandag op het trainingsveld sta en mijn nieuwe ploeggenoten kan ontmoeten. We spelen in januari veel belangrijke wedstrijden, een mooie gelegenheid om meteen van waarde te zijn voor het team”, zegt hij op de site van Fortuna.

Lees ook: Fortuna blijft maar winnen, Sittardenaren verslaan Heerenveen na beste helft van het seizoen

Volgens technisch manager Sjoerd Ars is de komst van Tirpan een ‘buitenkansje’. ,,Mickaël is gehaald om de strijd aan te gaan voor de rechtsbackpositie, al kan hij ook op het middenveld uit de voeten. We halen met hem een ervaren versterking in huis.”

Tirpan speelde het grootste deel van zijn carrière in België. Hij zette zijn eerste stappen in het betaalde voetbal bij FCV Dender en speelde daarna onder meer voor Moeskroen, KAS Eupen en Lokeren, gevolgd door het kortstondige avontuur in Turkije.

Kijk naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 7 jan 2021. Video: De Limburger