Afvalprikkers Sittard-Geleen bundelen de krachten: ze ruimen samen zwerfvuil op en houden online bijeenkomst

Print
Afvalprikkers Sittard-Geleen bundelen de krachten: ze ruimen samen zwerfvuil op en houden online bijeenkomst

De afvalprikkers haalden gezamenlijk afval op. Afbeelding: Michel van Dijke

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Afgelopen zaterdag hebben ruim vijfentwintig afvalprikkers uit Sittard-Geleen gezamenlijk zwerfvuil opgeruimd. Het resultaat: 1400 kilo afval. Volgende week dinsdag staat een online meeting op de agenda.

Ruim 1400 kilogram puin. Dat zijn ruim twee gemeentelijke vrachtwagens aan gedumpt afval. Het werd alleen in de Oligstraße en Broeksittard bijeengebracht. Het zijn gigantische cijfers. Onder andere Melle van Buren, Jolanda van der Zeeuw, Sebastiano Bellinzis, François Mostard, Kim Schmitz, Myra Wijnen en Michel van Dijke waren betrokken bij het initiatief.

Lees ook: Van smerigste stad naar schoonste wijk

Ze komen dinsdag 19 januari wederom samen, maar dan online als ze vanaf 19.30 uur van gedachte wisselen. De bedoeling van de online meeting is het bundelen van krachten binnen de gemeente en het van gedachte wisselen en samen komen tot concrete ideeën en oplossingen. Initiatiefnemers zijn Melle van Buren en Michel van Dijke. „Wij willen meer bewustwording creëren. Op dit moment hebben zich vijftien vrijwilligers aangemeld voor het online forum en we hebben inmiddels ook een groepsapp aangemaakt, zodat we de lijntjes kort kunnen houden.”

Plogging

Naast het van gedachten wisselen komt ook plogging - een combinatie van joggen, wandelen met het oppakken van zwerfafval - aan de orde. Het maakt zwerfvuil opruimen leuker. „We hopen dat goed voorbeeld doet volgen en dat vrijwilligers in andere gemeenten iets soortgelijks opstarten”. Wethouder Leon Geilen heeft aangegeven namens de gemeente aanwezig te zijn.

Ook meedenken over oplossingen? Stuur een email naar michelvandijke70@gmail.com

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen