Video: Bijna duizend woningen zonder gas na lekkage in Urmond

Print

Gaslek in Urmond. Video: Orange Media

Urmond -

In verband met een gaslekkage zijn maandagochtend meerdere woningen ontruimd in Urmond. Heel Berg aan de Maas werd ongeveer een halve dag van het gas afgesloten.

Tegen half elf kregen de hulpdiensten melding van een gaslekkage op de Molenweg Zuid in Urmond. Tijdens graafwerkzaamheden was een leiding beschadigd die van invloed is op de transportleiding van het gas richting Berg aan de Maas.

Uit voorzorg ontruimde brandweer en politie in eerste instantie de woningen in de omgeving Molenweg Zuid en Spilstraat. Later werd een groter gebied afgezet in verband met de grootte van de lekkage.

Berg aan de Maas

Ook werd heel Berg aan de Maas van het gas afgesloten. Bewoners mochten in hun woning blijven, maar werden wel verzocht de eigen gaskraan dicht te draaien.

Veiligheidsregio Zuid-Limburg adviseerde de warmte zoveel mogelijk in de woningen vast te houden. ‘Houd ramen en deuren gesloten. Hout- en pelletkachels kunt u gewoon gebruiken. Eventueel elektrische kacheltjes mogen ook, maar houd daarbij rekening met het elektriciteitsnet. Wordt het echt te koud in uw woning, kijk dan of u wellicht, coronaproof, terecht kunt bij familie of vrienden’, luidde het advies.

Naar huis

Rond drie uur konden de geëvacueerde bewoners in de omgeving van de Molenweg Zuid en de Spilstraat weer terug naar hun woningen.

De reparatiewerkzaamheden aan de leiding richting Berg aan de Maas zouden echter nog tot maandagavond kwart voor elf duren. Tot die tijd moesten de bijna duizend huishoudens in Berg aan de Maas het zonder gas stellen. Inwoners van Berg aan de Maas kunnen de hoofdkraan weer openzetten en de gastoestellen weer inschakelen. „Geeft uw cv-ketel een storing? Reset hem dan. Neem bij problemen met één van uw installaties contact op met het storingsnummer van Enexis: 0800-9009”, meldt Enexis.

Video: Bijna duizend woningen zonder gas na lekkage in Urmond
Foto: Orange Media

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen