‘Osteopaat-toeristen’ trekken van Sittard naar Maasmechelen

Print
‘Osteopaat-toeristen’ trekken van Sittard naar Maasmechelen

Osteopaat Mike Neeskens heeft een praktijk in Sittard en Maasmechelen. Afbeelding: JEFFREY GAENS

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Osteopathie wordt in Nederland niet erkend als medisch beroep, waardoor de behandeling op 15 december abrupt stopte.

Daarom gaan heel wat mensen nu over de grens naar België, waar osteopathie wel toegelaten is. Zo heeft Mike Neeskens één praktijk in Sittard en één in Maasmechelen. „Ik heb de patiënten in Nederland de keuze gegeven: een afspraak onder voorbehoud na 19 januari in Sittard, of een afspraak in Maaseik. Wie acute klachten had, koos voor dat laatste.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen