Leerlingen Roer College Schöndeln aan de slag met dronetechnologie

Print
Leerlingen Roer College Schöndeln aan de slag met dronetechnologie

Opnames voor het tv-programma ‘Klaas kan alles’ in de aula van het Roer College Schöndeln. Afbeelding: Roer College Schöndeln

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Leerlingen van 3 havo en 3 vwo van het Roer College Schöndeln in Roermond krijgen dit jaar les in dronetechnologie. Ook gaan ze een drone soccerteam vormen.

Ruim honderd leerlingen op 3 havo en 3 vwo volgen technasiumonderwijs, waarbij veel aandacht is voor techniek. De komende jaren zal dronetechnologie een vast onderdeel vormen van het derde leerjaar.

Praktijk

„De leerlingen krijgen les over de werking van drones, de techniek erachter en hoe ze bestuurd moeten worden”, vertelt Patrick Raemaekers, coördinator Technasium en docent Onderzoek & Ontwerpen. „Dit zijn niet de drones zoals je ze in de winkel kunt kopen en die al voorgeprogrammeerd zijn. Leerlingen moeten nu alles zelf doen. Gedurende drie maanden gaan ze ermee aan de slag, zowel theorie als praktijk”.

Televisie

De leerlingen gaan ook teams vormen en drone soccer spelen; een voetbalspel met drones. In de herfstvakantie zijn er voor het tv-programma ‘Klaas kan alles’ opnames gemaakt in de aula van het Roer College Schöndeln. Die zijn komende zaterdag te zien om 19.25 op NPO Zapp.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu