Adoptie vliegtuigstoelen moet Wereldpaviljoen de winter door helpen

Print
Adoptie vliegtuigstoelen moet Wereldpaviljoen de winter door helpen

Bezoekers kunnen voorlopig niet instappen, maar wel een stoel kopen. Afbeelding: AstroGeert

Steyl -

Om de coronawinter door te komen geeft het Wereldpaviljoen in Steyl een aantal vliegtuigstoelen in de Fokker 50 bij de ingang vrij voor adoptie.

Door de verlengde lockdown loopt het Wereldpaviljoen opnieuw inkomsten mis, nadat het coronajaar 2020 ondanks steun uit noodfondsen al werd afgesloten met een verlies van ruim 9000 euro. Bij gebrek aan structurele subsidie is adoptie van vliegtuigstoelen volgens voorzitter René Poels de enige manier om nog wat geld binnen te krijgen. Het gaat om stoelen in de Fokker 50 die bezoekers vanaf de entree virtueel van Steyl naar Nicaragua of Ghana vliegt. Van de dertig stoelen is de helft nog beschikbaar voor adoptie. Donateurs betalen 200 euro en mogen in ruil daarvoor twee jaar lang gratis met hun gezin het Wereldpaviljoen bezoeken.

Daarnaast is een aanvraag voor steun in behandeling bij de gemeente Venlo. Poels verwacht medio februari een antwoord. Particulieren en bedrijven die een vliegtuigstoel willen adopteren, kunnen contact opnemen via voorzitter@wereldpaviljoen.com of bellen met 06-29479110.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen