Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte in gemeente Echt-Susteren

Print
Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte in gemeente Echt-Susteren

Afbeelding: Gemeente Echt-Susteren

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

In de gemeente Echt-Susteren vindt vanaf komende week onderzoek in de ondergrond plaats voor aardwarmte. Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden hebben hierover een brief ontvangen.

In de gemeente wordt de komende periode seismisch onderzoek uitgevoerd. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van een landelijk onderzoek om de Nederlandse ondergrond in beeld te brengen. Doel van het onderzoek is om nauwkeuriger in te kunnen schatten waar de inzet van aardwarmte als duurzame energiebron wellicht haalbaar is. Aardwarmte is een duurzame energiebron met een veel lagere uitstoot van stikstof. Het onderzoek is een verkenning, het winnen van aardwarmte maakt er geen onderdeel van uit.

Lees ook: Kan er in de Limburgse bodem aardwarmte gewonnen worden? Seismologisch onderzoek gaat het uitwijzen

Meer weten over de werkzaamheden? Kijk op de website voor meer informatie over SCAN.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen