Dier van de week: konijnen zoeken een nieuw baasje

Print
Dier van de week: konijnen zoeken een nieuw baasje

Konijnen op zoek naar een nieuw baasje. Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Meijel -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week aandacht voor een aantal konijnen in de opvang die wachten op een nieuw konijnenhuisje.

Leukste kenmerk?

„Het zijn ontzettend lieve en sociale konijnen, die duidelijk gewend zijn aan mensen. Het zijn vrije nieuwsgierige beestjes.”

Wat zijn hun favoriete bezigheden?

„Konijnen zijn ontzettend sociale dieren: ze verzorgen elkaar, knuffelen en spelen. Een konijn heeft buiten een maatje altijd een ruim hok met een ren nodig. Hier zul je enorm van genieten wanneer je ze door de ren ziet hoppen en springen van vreugde.”

Hebben zij minpuntjes?

„Helaas worden konijnen nog maar al te vaak alleen gehouden en aangeschaft voor het kind des huizes. Konijnen zijn geen dieren die graag op schoot willen of waarmee rondgelopen kan worden. Tenzij het konijn dit zelf doet door bij je op schoot te springen. Ze komen zelf naar je toe en hebben ruimte nodig.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor deze konijntjes liefdevolle baasjes of gezinnen die een konijn als volwaardig huisdier zien. De dieren kunnen alleen als koppel worden geadopteerd, behalve als er al een konijn van het andere geslacht thuis aanwezig is. Voorwaarde is dat de dieren tenminste een groot schuil- of nachthok met ruime ren krijgen.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze konijnen? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle overige dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →