Twee agenten geschorst en één arrestatie na bestorming Capitool

Print
Twee agenten geschorst en één arrestatie na bestorming Capitool

Afbeelding: ANP

Zeker twee agenten van het politiekorps dat het Amerikaanse parlementsgebouw beveiligt, zijn geschorst en één agent is gearresteerd naar aanleiding van de bestorming van het Capitool door een meute woedende Trump-aanhangers woensdag.

Naar tien tot vijftien dienders van de Capitoolpolitie loopt een onderzoek in verband met de massa-aanval op het parlement in Washington.

„Er zijn twee personen geschorst. Een van hen was de selfie-agent die een Trump-pet op had gezet en sommige mensen de weg wees”, aldus Tim Ryan, een Democratische lid van het Huis van Afgevaardigden. Ryan is voorzitter van de parlementscommissie die zich bezig houdt met de Capitoolbestorming.

De Capitoolpolitie is onder vuur komen te liggen vanwege de bestorming, waarbij de agenten door de menigte Trump-aanhangers onder de voet werden gelopen. De politiedienst zou niet goed voorbereid zijn geweest, en wordt verweten dat die niet durfde in te grijpen tegen Trump-aanhangers, maar afgelopen jaar wel optrad tegen betogers tegen buitensporig politiegeweld en racisme.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee