Toch een Vrienden van Amstel live: de ’grootste kroeg’ opent gratis de digitale deuren

Print
Toch een Vrienden van Amstel live: de ’grootste kroeg’ opent gratis de digitale deuren

Nick & Simon en André Hazes tijdens een eerdere editie. Afbeelding: ANP

Ahoy mag dan dicht zijn vanwege corona, maar er is zaterdagavond tóch een Vrienden van Amstel LIVE muziekevenement.

Zo’n twintig artiesten, onder wie Guus Meeuwis, Armin van Buuren, Willeke Alberti en André Hazes, zullen min of meer het gebruikelijke muziekfeest verzorgen vol duetten en andere samenwerkingen. Maar dan vanuit een lege zaal, alleen voor in de huiskamer. De grootste kroeg van Nederland is dit jaar, gratis en voor nop, digitaal te bezoeken.

Vriendschap

,,Het is voor velen een lastige tijd”, zegt Thom Ligthart van Amstel. ,,De Vrienden van Amstel LIVE is al meer dan 20 jaar voor velen een vast item op de kalender in januari. Niet alleen voor de bezoekers, ook voor artiesten en honderden mensen achter de schermen. Reden te meer om juist nu, weliswaar in andere vorm, De Vrienden van Amstel LIVE wél door te laten gaan. Juist in mindere tijden kun je laten zien wat die lange vriendschap waard is en daarom hebben we samen besloten deze editie gratis aan te bieden. Gezelligheid voert net als altijd de boventoon aanstaande zaterdag.”

Artiesten

Het initiatief voor de digitale uitvoering komt mede van de artiesten zelf, die mensen thuis een leuke, muzikale zaterdagavond willen bieden vanaf een speciaal ontworpen, coronaproof podium. Alle artiesten zullen voorafgaand een sneltest ondergaan.

De line-up zal verder bestaan uit gastheren Nick & Simon, Snelle, Thomas Acda, Paul de Munnik, Rolf Sanchez, Typhoon, Diggy Dex, Suzan & Freek, VanVelzen, Dinand Woesthoff, Maan, Kraantje Pappie, Duncan Laurence, Paul de Leeuw en Jochem Myjer.

Veilig

Machiel Hofman van producent Tribe Company: ,,Kijkers kunnen aanstaande zaterdag een meer dan twee uur durende show vol nieuwe duetten tegemoet zien. Uitgangspunt is natuurlijk dat dat veilig gebeurt, op anderhalve meter, conform de landelijke richtlijnen en in afstemming met de Gemeente Rotterdam. We hebben daarvoor een speciaal decor ontwikkeld en iedereen in Ahoy zal vooraf een sneltest ondergaan.”

De livestream begint zaterdagavond (16 januari) om 20.15 uur. Toegang kan alleen worden verkregen door vooraf gratis een kaart te bestellen via www.vriendenvanamstel.nl en vval.paylogic.com/stream. Kaarten voor de reguliere shows van 2021 zijn inmiddels omgezet naar de nieuwe reeks die in januari 2022 zal plaatsvinden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu