MVV huurt Rico Zeegers uit Echt van PSV, optie voor volgend seizoen

Print
MVV huurt Rico Zeegers uit Echt van PSV, optie voor volgend seizoen

Rico Zeegers. Afbeelding: Publiciteitsvisie

Maastricht / Itteren / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

MVV huurt Rico Zeegers voor de rest van dit seizoen. Zeegers staat onder contract bij PSV en maakte deel uit van Jong PSV.

Een vervolg in het volgende seizoen is een optie, die door beide partijen aan het einde van dit lopende voetbalseizoen bekeken zal worden. Zeegers, woonachtig in Echt, sluit per direct aan in Maastricht.

PSV

De 21-jarige verdediger speelde dit seizoen slechts twee duels voor de beloftenploeg van de Eindhovenaren. Een seizoen eerder kwam hij 14 keer in actie. Zeegers, die bij voorkeur als rechtsback speelt, doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV. In de zomer van 2019 tekende hij zijn eerste profcontract bij de Brabantse topclub.

Toekomst

Trainer Darije Kalezic laat in een verklaring weten dat hij blij is met de komst van Zeegers. „Hij heeft vorig seizoen veel wedstrijden gespeeld bij Jong PSV. Dit jaar even iets minder. Het is ook mooi dat we een jongen uit eigen streek hebben kunnen halen. PSV Jeugdopleiding ging nu doorselecteren en wil jongere spelers door laten stromen. Omdat voor Rico geen toekomst is bij PSV 1 en hij nog maar een contract heeft voor een half jaar, mocht hij deze korte winterstop al uitkijken naar een nieuwe club. Wij als MVV hebben daar prima op ingespeeld.”

Zeegers en Zeegers

MVV reageert met het aantrekken van Zeegers op het eerdere vertrek van Zak Swanson, die van Arsenal werd gehuurd. Ook mist MVV al geruime tijd Shermar Martina, die ook als rechtsback uit de voeten kan. De enige andere rechtsback in de selectie van MVV is (naamgenoot) Tim Zeegers. Rico Zeegers zal met hem de concurrentie aan moeten gaan.