Voorzichtige daling van aantal coronagevallen afgelopen week

Print
Voorzichtige daling van aantal coronagevallen afgelopen week

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Het aantal nieuwe coronagevallen is de afgelopen week iets gedaald. In de laatste zeven dagen zijn 49.398 meldingen van positieve tests doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het is de derde achtereenvolgende week waarin het totaal aantal meldingen daalt. Een week geleden meldde het RIVM 56.440 nieuwe gevallen. Nog een week eerder waren er 67.388 positieve tests geregistreerd, en de week daar weer voor 82.340.

Lees ook: Hoogste coronapiek in Limburgse ziekenhuizen lijkt voorbij, maar weinig reden tot juichen

Het percentage positieve tests is ook gedaald. Van elke duizend geteste mensen waren er afgelopen week 128 positief. De week ervoor hadden 137 op elke duizend geteste mensen het coronavirus onder de leden. Minder mensen hebben zich ook laten testen, en op de Infectieradar-website van het RIVM hebben minder mensen klachten die doen denken aan het coronavirus.

Ziekenhuizen

Het aantal opnames in de ziekenhuizen is gedaald. Verpleegafdelingen namen afgelopen week 1503 coronapatiënten op en de intensive cares 297 mensen. De week ervoor waren dit er 1713 en 336. Het aantal gemelde sterfgevallen steeg wel, van 621 naar 743.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Het zogenoemde reproductiegetal is minimaal gestegen, van 0,91 naar 0,95, maar zit nog steeds onder de 1. Dat suggereert dat de uitbraak langzaam tot rust komt. Het getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt onder de bevolking.