Ryanair schrapt tot eind maart vluchten tussen vliegveld Beek en Alicante

 © Rob Oostwegel

Maastricht/Beek -

Ryanair gaat zijn vluchtschema’s drastisch aanpassen als gevolg van de vele lockdowns in meerdere landen. De prijsvechter schrapt naar verluidt tot eind maart zo’n 80 procent van alle vluchten. Daarmee komt ook de tweewekelijkse verbinding tussen Maastricht/Beek en Alicante tijdelijk te vervallen.

Redactie

Komende vrijdag en maandag vertrekt Ryanair voorlopig voor het laatst vanaf Maastricht Aachen Airport. De luchtlijn met Alicante wordt zoals het er nu uitziet, op 29 maart pas weer hervat.

Wat de precieze consequenties zijn voor de luchthavens van bijvoorbeeld Eindhoven, Weeze, Charleroi en Keulen is niet bekend.

Ryanair meldde eerder dat het zich genoodzaakt zag om de vluchtschema’s richting het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan de te passen. Daar gelden momenteel strenge lockdowns. Ryanair verwacht dat door de lockdown in januari het aantal passagiers zal dalen tot minder dan 1,25 miljoen en in februari en maart zelfs tot 500.000.

Dit heeft invloed op het verwachte boekjaar en leidt tot een bijstelling naar beneden van 35 miljoen passagiers naar 26 tot 30 miljoen passagiers. Vanaf 21 januari worden de vluchtschema’s aangepast. Dit zal ertoe leiden dat er vanaf eind januari bijna geen vluchten van en naar Ierland en het Verenigd Koninkrijk worden uitgevoerd door Ryanair, totdat de beperking wordt opgeheven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal