Aangeboden door Gemeente Brunssum

Nog eens 2 jaar 'Iedereen kan Sporten'

Print

Het in 2018 gestarte project ‘Iedereen kan Sporten’ (IKS) wordt met twee jaar verlengd. Onlangs heeft de gemeente Brunssum daartoe een overeenkomst getekend.

De vier gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf zijn een paar jaar geleden begonnen met het project Iedereen Kan Sporten. De aanleiding was dat sportvoorzieningen en sportverenigingen voor mensen met een beperking vaak niet goed toegankelijk zijn. Deels heeft dat te maken met bewustwording, deels met zichtbaarheid.

Met een aantal acties, waaronder het lanceren van een website en het uitreiken van speciale certificaten, heeft IKS de afgelopen jaren die zichtbaarheid en bewustwording verbeterd.

In de komende jaren zal IKS verder werken aan het verlagen van drempels voor mensen die, ondanks hun beperking, ook graag willen sporten en bewegen.

"We blijven aandacht vragen voor onze boodschap. Namelijk dat mensen met een beperking er gewoon bij horen. Dat het een kwestie is van fatsoen. En van doen", zegt wethouder Carolus de Rijck van Brunssum.