Dier van de week: Woezel

Print
Dier van de week: Woezel

Woezel. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Woezel aan de beurt, een gesteriliseerde poes van ongeveer 8 jaar.

Hoe is Woezel in het asiel terechtgekomen?

„Na een tijdje in een buurt te hebben rondgezworven, viel het mensen op dat Woezel in conditie achteruitging en mank begon te lopen. Omdat het duidelijk was dat ze hulp nodig had, is ze ingevangen en door de Dierenambulance naar het asiel gebracht.”

Kun je meer vertellen over haar?

„Na een goede observatie en controle, bleek ze last van haar nieren te hebben. Gelukkig kunnen we dat met aangepaste voeding goed ondersteunen, waardoor ze in gewicht heeft toegenomen en weer lekker in haar vel zit. Zoals je vaker bij deze kleurvariant ziet, is ze wel een echte diva die precies weet wat ze wel en niet leuk vindt.”

Waar zou Woezel het beste op haar plek zijn?

„Omdat ze aangepaste voeding krijgt, zou ze het beste alleen of bij een kat met hetzelfde dieet geplaatst kunnen worden. Door haar uitgesproken karakter kan ze beter niet bij te kleine kinderen geplaatst worden. Deze vinden het vaak moeilijk om in te schatten wanneer ze haar met rust moeten laten. De aanwezigheid van een hond lijkt voor haar geen probleem.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel. Tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen