Metaalbewerkingsbedrijf in Blerick ontruimd om gevaarlijke stoffen

Print

Metaalbewerkingsbedrijf in Blerick ontruimd om gevaarlijke stoffen. Video: Track’88

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Metaalbewerkingsbedrijf AHC in Blerick is woensdag rond de middag ontruimd. Dat gebeurde nadat twee gevaarlijke stoffen in een tank met elkaar in aanraking waren gekomen en er een chemische reactie ontstond.

Het gaat om salpeterzuur en een nikkeloplossing, aldus een woordvoerder van de brandweer. Daardoor werd de tank met een inhoud van 1500 liter heet. De brandweer is de tank aan het koelen. Dat kan nog wel enkele uren duren, zei de woordvoerder rond 15.45 uur.

Lees ook: Opluchting na brand in Blerick: ‘We mogen blij zijn dat de wind de goede kant op stond’

Enkele tientallen werknemers moesten het bedrijf aan de Groot Bollerweg verlaten. Niemand raakte gewond. Door de chemische reactie kwam er giftige stikstofdioxide vrij. Dit gas bleef echter binnen het gebouw hangen, en drong niet tot buiten door, zei de woordvoerder. De omgeving heeft zodoende geen gevaar gelopen. Zodra de tank voldoende is afgekoeld, wordt de inhoud ervan overgepompt. Daarna is de situatie weer veilig.

Lees ook: ‘Als het alarm gaat wil je toch even kijken hoe heftig het is’

Bij hetzelfde bedrijf was twee jaar geleden een grote brand, aldus de brandweer. Daarvoor moest indertijd het treinverkeer tijdelijk worden stilgelegd.

Metaalbewerkingsbedrijf in Blerick ontruimd om gevaarlijke stoffen
Foto: Keistadnieuws

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →