Nieuwe wetgeving voor dronevliegers legt oneigenlijk gebruik aan banden

Print
Nieuwe wetgeving voor dronevliegers legt oneigenlijk gebruik aan banden

Zomaar vliegen met een drone is er niet meer bij. Afbeelding: Rijksoverheid

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Politie Heuvelland wijst dronevliegers erop dat met ingang van 31 december van het vorige jaar nieuwe regels gelden voor het gebruik van de onbemande vliegtuigjes.

Lees ook: Componist Bryan Raets uit Heerlen maakt vliegende start met lied voor WK-strijd droneracen

De wetgeving in Nederland is per die datum gelijkgetrokken met de rest van Europa. Gevolgen hiervan zijn onder andere dat mensen die vliegen met een drone die meer weegt dan 250 gram of een camera aan boord heeft verplicht zijn zich de registreren bij de RDW. Daarnaast moet een vliegbewijs worden behaald. Dat geldt óók voor recreatief gebruik. Speelgoeddrones vallen eveneens onder de nieuwe regelgeving.

Een vliegbewijs kan worden behaald bij een vliegschool, nadat eerst een theoretische kennistest met goed gevolg is afgelegd.

Voor meer informatie over de wet zie www.rijksoverheid.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu