Handbalinternational Kay Smits terug naar Duitse topclub Magdeburg

Print
Handbalinternational Kay Smits terug naar Duitse topclub Magdeburg

Kay Smits in actie voor Oranje.. Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Handbalinternational Kay Smits keert terug naar de Duitse topclub SC Magdeburg. De topschutter van Oranje heeft een tweejarig contract getekend. Smits maakt de overstap van de Deense club TTH Holstebro.

De opbouwspeler uit Geleen, die afgelopen zondag negen keer scoorde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië, speelde begin vorig jaar al even bij Magdeburg. Dat was op huurbasis. Tot een contract kwam het toen niet door de uitbraak van het coronavirus. Na de hervatting van de handbalcompetities in Europa sloot Smits weer aan bij zijn Deense werkgever.

„Het contact met Kay is gebleven, dus was het logisch hem terug te halen. Zeker gezien zijn goede prestaties”, aldus hoofdtrainer Bennet Wieger van de club, de huidige nummer 5 in de Bundesliga, alom beschouwd als de sterkste competitie ter wereld.

Smits reageerde verheugd op zijn nieuwe contract. „Toen ik hier vorig jaar was, realiseerde ik me al gauw dat ik hier langer wilde spelen. De organisatie is heel professioneel en in deze omgeving kan ik me verder ontwikkelen”, aldus de linkshandige schutter.