Politie: dode honden die in Schinveld gevonden zijn kwamen met geweld door verdrinking om het leven

Print
Politie: dode honden die in Schinveld gevonden zijn kwamen met geweld door verdrinking om het leven

Afbeelding: ANP

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

De dode honden die eind december werden aangetroffen aan de Munsterweg in de Schinveldse bossen zijn met geweld, door verdrinking om het leven gekomen. Ze waren vermoedelijk afkomstig van een boerderij. Dat meldt de politie.

Dat kwam aan het licht bij een sectie die op beide honden is verricht. De politie is nog altijd op zoek naar mensen die de honden herkennen. Het gaat om een witte golden retriever en een donkere hond, een kruising, vermoedelijk tussen een golden retriever en een herdershond.

Lees ook: Twee dode honden gevonden in Schinveld; dierenpolitie is op zoek naar informatie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen