Cliënten Daelzicht straks naar dagbesteding in Bibliotheek Venlo

Print
Cliënten Daelzicht straks naar dagbesteding in Bibliotheek Venlo

Cliënten van Daelzicht knappen hun toekomstige ruimte bij de Venlose bieb alvast op. Afbeelding: Daelzicht

Venlo -

Na de lockdown opent zorgorganisatie Daelzicht in de kelder van de Venlose bibliotheek een nieuwe dagbestedingslocatie.

Daelzicht krijgt in de kelder van de stadsbieb een eigen ruimte ter beschikking waar cliënten aan de slag kunnen met werkjes waar op de andere twee locaties weinig of geen plek voor is. Zoals het vouwen van dozen of het opknappen van meubels. Daarnaast kunnen ze straks ook in de bieb klusjes doen als het opruimen van boeken en het klaarzetten van boeken voor transport naar andere vestigingen.

Derde locatie

Het is de derde Venlose locatie waar cliënten van Daelzicht straks terecht kunnen. In de binnenstad zitten al lunchroom Hertelik Hepke en atelier Moeëj gemak. Die zijn vanwege de huidige coronamaatregelen echter ook nog gesloten. Daarom werden al andere vormen van dagbesteding verzonnen, zoals het schoonhouden van de Venlose binnenstad en het rondbrengen van folders en posters.

In de kelder van de bieb zitten al het boekenmagazijn, vereniging Hackerspace TDvenlo en onderwijsbegeleiding Plek 3.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen