Streep door M-theater in Maastricht

Print
Streep door M-theater in Maastricht

Een impressie van wat het theater had moeten worden. Afbeelding: Theater aan het Vrijthof

Maastricht / Itteren -

Het M-theater dat in het MECC in Maastricht plaats had moeten bieden aan 1250 bezoekers komt er toch niet. Dat hebben de samenwerkende partijen, het congrescentrum en Theater aan het Vrijthof, woensdagmiddag bekendgemaakt.

Oorspronkelijk zou het ‘tijdelijke corona pop-up theater’ eind oktober openen, dat werd eerder al uitgesteld naar februari. Er stonden voorstellingen gepland van onder anderen Nick & Simon, OG3NE, Herman van Veen, Rob de Nijs en Tineke Schouten. „Zolang het met de huidige besmettingsgraad en de daaruit volgende overheidsmaatregelen niet is toegestaan om het publiek op anderhalve meter afstand te laten plaatsnemen, is het niet mogelijk om het M-theater op te starten. Het opnieuw opschuiven van de voorstellingen in het M-theater is om productionele redenen helaas niet haalbaar”, zo laten de partijen in een verklaring weten. Het theater had het grootste van Limburg moeten zijn. „Het is zeker geen verspilde energie, maar een vruchtbare voedingsbodem voor een verdere toekomstige samenwerking”, aldus de initiatiefnemers.

Lees ook: Opening M-theater in Maastricht uitgesteld naar eind februari

Momenteel wordt gekeken of de geboekte voorstellingen op een later moment in Theater aan het Vrijthof doorgang kunnen vinden. Het MECC en Theater aan het Vrijthof zeggen niet uit te sluiten dat het project op een later moment en in een andere vorm nieuw leven wordt ingeblazen.

Lees ook: MECC opent tijdelijk ‘grootste theater van Limburg’ met bekende artiesten

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →