Zuid-Limburgse gemeenten vormen coalitie tegen eenzaamheid: ‘Het is de hoogste tijd om te gaan doen’

Print
Zuid-Limburgse gemeenten vormen coalitie tegen eenzaamheid: ‘Het is de hoogste tijd om te gaan doen’

Gemeenten hopen een Zuid-Limburgse beweging tegen vereenzaming te initiëren. Afbeelding: ANP FOTO/RICK NEDERSTIGT

Zuid-Limburg / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Valkenburg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok -

Een onlangs gevormde coalitie van negen gemeenten, de provincie en KBO Limburg bindt samen de strijd aan tegen eenzaamheid. Doel is het op gang brengen van een brede Zuid-Limburgse beweging tegen vereenzaming.

Het plan van aanpak werd in december al ondertekend door vertegenwoordigers van de gemeenten Beekdaelen, Heerlen, Valkenburg aan de Geul, Landgraaf, Kerkrade, Gulpen-Wittem, Beek, Sittard-Geleen en Stein. Doel is regiobreed samenwerken om zodoende eenzaamheid, die in deze periode steeds nadrukkelijk een stempel drukt op het leven van mensen, aan te pakken.

Lees ook: Eerstejaars studenten: ‘Hoe maak je nu vrienden in coronatijd?’

Dat zal gebeuren middels het opzetten en ondersteunen van initiatieven die bijdragen aan dit doel. Zo riepen de gemeenten onlangs al op tot het sturen van kaartjes aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar als het goed is, zit er meer in het vat.

Jeanette Quadvlieg, wethouder in Beekdaelen, licht toe: „Door onze kennis en krachten ook regionaal te bundelen en samen actie te ondernemen, staan we echter nog sterker. Niet alleen kunnen we van elkaar leren, maar het is ook de hoogste tijd om te gaan doen.”

Wie meer informatie wenst of iets wilt doen, kan voor meer informatie terecht op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →