Eerste ‘Limburgs Kampioenschap’ water stampen kent voornamelijk Geleense deelnemers, maar veel pret

Print
Eerste ‘Limburgs Kampioenschap’ water stampen kent voornamelijk Geleense deelnemers, maar veel pret

Het water spat in het Burgemeester Damenpark alle kanten op. Afbeelding: Petje af Zuid-Limburg

Geleen -

In het Burgemeester Damenpark in Geleen werd woensdag, voor zover bekend, het allereerste Limburgs Kampioenschap water stampen gehouden. Zo’n vijfentwintig kinderen sprongen met veel plezier in de waterplas.

Van een echt Limburgs Kampioenschap was eigenlijk geen sprake. Aangezien het idee pas de dag ervoor kwam bovendrijven, bestond het deelnemersveld voornamelijk uit Geleense kinderen. Het mocht de pret niet drukken. Gewapend met laarzen én helmen, die de jonge waterratten moesten beschermen tegen eventuele blessures, sprong het deelnemersveld er driftig op los. Dat leverde zelfs twee winnaars op. In de categorie jongens won Sen en bij de meisjes Nyah.

Traditie

Het idee is voortgekomen uit de activiteiten die Wielerbaan Geleen in samenwerking met stichting Petje af op woensdag en zaterdag houden. Tijdens de lockdown verzorgen zij spelletjes en fietsritten in het Burgemeester Damenpark. Voor één euro kunnen de kinderen deelnemen aan de activiteiten. De organisatoren vermoeden dat het Limburgs Kampioenschap water stampen een traditie wordt. „We hebben zo veel lol gehad, dat we dit absoluut nog een keer gaan organiseren.”

Lees ook: Wielerbaan Geleen tijdens lockdown extra open voor kinderen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →