Douane en politie onderscheppen in Weert bestelauto’s met spullen voor hennepteelt

Print
Douane en politie onderscheppen in Weert bestelauto’s met spullen voor hennepteelt

Afbeelding: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In Weert zijn woensdagmiddag twee personen aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet.

De bestelauto’s van de aangehouden personen kwamen in het vizier van de douane omdat ze zwaarbeladen leken te zijn, meldt WeertdeGekste.

De douane wilde weten wat de inhoud van de voertuigen was en wist één van de bestelauto’s te stoppen op de parkeerplaats van de supermarkt aan de Onzelievevrouwenstraat. Het andere voertuig ging ervandoor, maar werd even verderop bij een tankstation aan de Roermondseweg gestopt door de politie.

Aangehouden

In de voertuigen zaten kweekspullen, zeer vermoedelijk voor het kweken van hennep. In de bestelauto op de parkeerplaats bij de supermarkt lagen kweektenten en vloeistoffen om de groei van planten te bevorderen. In de bestelauto die bij het tankstation was gestopt lagen lampen en lampenkappen.

De bestuurders van de voertuigen werden aangehouden voor nader onderzoek. De voertuigen zijn afgesleept door een berger.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →