Speurtocht naar verdwaalde vrouwen op Sint Pietersberg

Print
Speurtocht naar verdwaalde vrouwen op Sint Pietersberg

Afbeelding: Orange Media

Maastricht / Itteren -

De hulpdiensten zijn woensdag in actie moeten komen om twee verdwaalde vrouwen op de Sint Pietersberg in Maastricht te redden.

Bij de reddingsactie is de politie ondersteund door de lokale brandweer- en ambulancedienst. De vrouwen begonnen ontspannen aan hun wandeling, maar raakten op enig moment het spoor volledig bijster. Ze kwamen vast te zitten op een wandelpad, waarbij ze geen zicht hadden op de directe omgeving. Omdat ze zich geen raad meer wisten, besloten ze de alarmlijn van de politie te bellen.

Paniek

Door de invallende duisternis en de dalende temperatuur nam de paniek bij de vrouwen steeds meer toe. Na twee uur vastgezeten te hebben dreigden de batterijen van hun gsm’s leeg te raken. Nadat de hulpdiensten van de positie van de verdwaalde wandelaars hadden ontdekt, konden ze de vrouwen na het nodige klauterwerk bereiken. Een inmiddels gewaarschuwd droneteam en een helikopter konden worden afbesteld.

De vrouwen zijn in onderkoelde toestand overgedragen aan de zorgverleners van de ambulancedienst.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen