Kinderen ‘pimpen’ vogelhuisjes van gemeente Maasgouw

 © Gemeente Maasgouw

Enkele kinderen zijn in Heel enthousiast bezig geweest met het ‘pimpen’ van vogelhuisjes die door de gemeente beschikbaar werden gesteld.

Redactie

De vogelhuisjes zijn gemaakt door cliënten van PSW dagbesteding in Maasbracht en worden ter beschikking gesteld door gemeente Maasgouw. In de eikenbomen bij kasteel Nederhoven in Beegden werden begin oktober zo’n 30 vogelhuisjes opgehangen. Ze worden onderhouden door vrijwilligers. In dit gebied zijn veel eiken te vinden en dus in de zomer veel processierupsen.

De uitgifte van gratis nestkastjes voor vogels, moet in Maasgouw zorgen voor een natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups.

Inwoners van Maasgouw die in de buurt wonen van gemeentelijke eikenbomen, kunnen een vogelhuisje bestellen bij p.derix@gemeentemaasgouw.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal