Steenfabriek Maastricht breidt flink uit

Print
Steenfabriek Maastricht breidt flink uit

De steenfabriek aan de rand van Maastricht Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Steenfabriek Klinkers aan de Brusselseweg in Maastricht wil de productiecapaciteit flink opschroeven: van 22 miljoen stenen naar 33 miljoen per jaar.

Daarvoor moet de fabriek wel up-to-date gemaakt worden. Zo moet de sorteerhal groter, komt er een nieuwe schoorsteen en zijn er meer overkappingen nodig voor de buitenopslag van de stenen. „We willen zorgen voor een stukje verduurzaming en continuïteit”, zegt directeur Ivo Brabant van de steenfabriek.

Bestemmingsplan

Omdat de uitbreiding in strijd is met het bestemmingsplan, moet de gemeenteraad eerst een verklaring van geen bedenkingen afgeven. Daarna gaan de werkzaamheden zo snel mogelijk van start.

Bij Klinkers werken veertig mensen in vaste dienst. Daarnaast is er een flexibele schil van dertig werknemers. Door de uitbreiding komen er volgens Brabant minstens tien arbeidsplaatsen bij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →