Wegkruis op de hoek van de Heerenweg en Roebroekweg in Heksenberg opgeknapt

Het wegkruis aan de Heerenweg/Roebroekweg - op deze foto al grotendeels opgeknapt. © Callie Steijaert

Heerlen -

Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek heeft het wegkruis op de hoek van de Heerenweg en Roebroekweg in Heksenberg op laten knappen, in het kader van de sociale cohesie voor de wijk.

Redactie

De opknapbeurt is een initiatief van Callie Steijaert, stichtingsvoorzitter en secretaris van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek. Zijn eerste actie was om er achter te komen wie de eigenaar was van het wegkruis.

Gemeente Heerlen

Dit had nogal wat voeten in de aarde, omdat zowel bij Stichting Kapellen en wegkruisen Roermond, het Bisdom zelf, bestuur en pastoor parochiecluster Heerlen-Noord, kerkbestuur Heksenberg, Otto Vandeberg van Heemkundevereniging Heerlerheide en in eerste instantie ook gemeente Heerlen niemand kon aangeven wie de eigenaar was. Na onderzoek van Bram de Groot Strategisch beleidsmedewerker Cultuur & Erfgoed bleek dat toch de gemeente Heerlen eigenaar is van het wegkruis.

Sociale cohesie

Vervolgens gaf De Groot toestemming om het wegkruis op te knappen. Aansluitend werd aan het professionele lokale Schildersbedrijf Meulenberg de opdracht gegeven om het wegkruis op te knappen voor rekening van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek, in het kader van de sociale cohesie voor de wijk Heksenberg/Pronsebroek.

Inmiddels is het wegkruis volledig opgeknapt. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten wil Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek - wellicht op feestelijke wijze - aandacht geven aan de opknapbeurt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal