Sneeuwfront trekt zaterdagavond over Limburg

Print
Sneeuwfront trekt zaterdagavond over Limburg

Kunnen we dit weekend ook in de rest van de provincie sleeën? Afbeelding: Johannes Timmermans

Er komt opnieuw sneeuw aan dit weekend. Vanaf zaterdagmiddag trekt een buienfront vanuit het zuidwesten over Nederland, in de avond en nacht kleurt het ook in Limburg wit, voorspellen de meteorologen. Er wordt zo’n 1 tot 3 centimeter verwacht.

Deze keer valt de sneeuw in de hele provincie. Vorig weekend, toen alleen het Heuvelland wit kleurde, ontstond een verkeerschaos rond Vijlen en Vaals door de enorme toeloop van sneeuwtoeristen.

Lees ook: Winterse idylle leidt hele weekend tot verkeerschaos: ‘Als er parkeerplaatsen vrij komen, laten we weer een paar auto’s door’

Code geel

Door de sneeuwval kan het glad worden. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven. De waarschuwing geldt van zaterdagmiddag tot zondagochtend. In de loop van de dag treedt namelijk de dooi weer in en verdwijnt de sneeuw langzaam. Daardoor kan mist ontstaan en ook kan het nog glad zijn.

Wie wil sleeën moet dus snel zijn. Het lijkt erop dat dat alleen zondagochtend kan. In de loop van de dag stijgt de temperatuur richting de zes graden. Ook de komende week wordt er geen sneeuw meer voorspeld. Het weer is wisselvallig met temperaturen tussen de 8 en de 10 graden.

Verkoop van sleetjes - sneeuw op komst. Video: De Telegraaf