Geen Interclassics, wel een simracing Grand Prix op het virtuele circuit van Zandvoort vanuit het Mecc

Print
Geen Interclassics, wel een simracing Grand Prix op het virtuele circuit van Zandvoort vanuit het Mecc

Vorig jaar werd op de Intreclassicsbeurs voor het eerst ruim aandacht besteed aan simracing. Afbeelding: archief/Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

De beste simracers van Europa gaan zondag de strijd aan in een virtuele Grand Prix op het virtuele circuit van Zandvoort.

De race was oorspronkelijk een onderdeel van het randprogramma van de jaarlijkse oldtimerbeurs Interclassics. Als gevolg van de coronacrisis kan de beurs niet doorgaan. Ook een alternatief programma, met onder meer een toertocht, moest door de verscherpte maatregelen worden gecancelled.

De virtuele Grand Prix gaat wel door. De deelnemers racen vanuit hun eigen woning. Alle signalen komen samen in een studio in het Mecc waar de hele dag een uitzending verzorgd wordt. De race is te volgen via L1 en op de website van de organisator: simformula.eu.

De organisatie van Interclassics hoopt de vertrouwde beurs van 24 tot en met 27 juni te kunnen inhalen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →