Geert Wilders wil na verkiezingen verder met vertrouwde gezichten

Print
Geert Wilders wil na verkiezingen verder met vertrouwde gezichten

Afbeelding: ANP

Geert Wilders wil na de verkiezingen van maart verder met zijn vertrouwde PVV-fractie. Alle huidige PVV-Kamerleden staan op verkiesbare plekken op de kandidatenlijst.

De enige ‘nieuwkomer’ in de top 20 is Marjolein Faber, op plek 18. Zij is nu fractievoorzitter in de Eerste Kamer. De PVV staat op 20 tot 25 zetels in de peilingen. Plek 8, 9 en 13 heeft Wilders gereserveerd voor zijn provinciegenoten Teun van Dijck, Lilian Helder (beiden uit Venlo) en Heerlenaar Dion Graus.

Een stuk lager op de lijst is ook René Claassen uit Landgraaf (plek 31) terug te vinden, de fractievoorzitter van de PVV in de Limburgse Provinciale Staten. Op de 40ste plaats staat Statenlid Daryl Pfoster uit Sittard. Nummer voorlaatst is gedeputeerde Robert Housmans.

Opmerkelijk is de plek van Sietse Fritsma. Hij besloot in 2019 de politiek na dertien jaar te verlaten en zich te storten op het ondernemerschap. Fritsma werd geridderd bij zijn afscheid. Nu staat hij op plek 11. Hij keerde vorig jaar zomer al terug om de uit Geleen afkomstige Gabriëlle Popken te vervangen, maar wil dus ook na de verkiezingen blijven.

„Een lijst vol kwaliteit en continuïteit, aangevuld met nieuw talent”, schrijft Wilders op de PVV- website. „Ik heb er veel zin in om samen met dit enthousiaste team het onversneden PVV-geluid steeds luider te laten klinken.”